80 MERKEN - 2300 VOEDINGSSUPPLEMENTEN - GRATIS LEVERING VANAF €50

Thema Zwangerschap & Borstvoeding

Dat gezonde en evenwichtige voeding belangrijk is, daar bestaat geen twijfel over. Tijdens de zwangerschap is dit des te belangrijk, zowel voor de gezondheid  van de zwangere vrouw als voor de goede ontwikkeling van de baby. Een gezond voedingspatroon draagt immers bij tot een normaal verloop van de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap ontstaat er een extra behoefte aan een aantal voedingsstoffen voor de optimale groei en ontwikkelingvan de foetus en ook bij borstvoeding zijn bepaalde behoeften verhoogd. Aan deze extra behoefte zal in veel gevallen voldaan worden met een gezonde, evenwichtige voeding.

Enkele richtlijnen over gezonde en gevarieerde voeding:

  • 300 g groenten per dag
  • 2 à 3 stukken fruit per dag
  • Zoveel mogelijk volwaardige, volkoren en onbewerkte producten
  • Zo weinig mogelijk geraffineerde suikers en zwaar bewerkte producten
  • Een goede afwisseling tussen eiwitbronnen: vis, (mager) vlees, peulvruchten of andere vegetarische vervangers zoals bv. tofu, quorn en tempeh
  • Voldoende vocht (1.5 à 2 liter per dag) en geen alcohol

Echter, voor bepaalde voedingsstoffen is het niet altijd eenvoudig om aan de extra behoeften te voldoen. In geval van tekorten is het verstandig beroep te doen op voedingssupplementen. Ook preventief kunnen bepaalde supplementen interessant zijn. Kies daarvoor steeds voor producten die geschikt zijn voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die borstvoeding geven.