Sterke botten

Botten, ook wel beenderen genoemd, zorgen voor de stevigheid van je lichaam. Daarnaast beschermen botten ook je organen. Je schedel beschermt bijvoorbeeld je hersenen, je ruggenwervels beschermen je ruggenmerg en je ribbenkas vormt een bescherming voor je hart en longen. Verder zorgen botten, samen met je spieren, ervoor dat je je lichaam kunt bewegen.

In het lichaam wordt continu nieuw bot aangemaakt en oud bot afgebroken. Tot de leeftijd van 35 jaar wordt er meer bot opgebouwd dan afgebroken. Vanaf de leeftijd van ongeveer 45 jaar, keert de balans en gaat de opbouw van nieuw bot verminderen. Het is dus belangrijk om tot 35 jaar te zorgen voor een gezonde botopbouw en daarna de beenderen zo goed mogelijk te onderhouden door een gezonde levensstijl met gevarieerd voedingspatroon aan te houden.

Als je aan botten denk, denk je automatisch aan calcium, maar naast calcium zijn er nog enkele andere bestanddelen die kunnen helpen om sterke botten te ontwikkelen, zoals vitamine D3, vitamine K2,  magnesium en zink.

De keuze van Nutri4all