Iodoral 12,5 mg - 90 tab
ALLERGY RESEARCH GROUP

Iodoral 12,5 mg - 90 tab

ALLERGY RESEARCH GROUP
ARG1501

€ 50,02

- Mengsel van jodium en kaliumjodide.
- Jodium is essentieel voor de schildklier.
- Belangrijk voor de aanmaak van schildklierhormonen.
- Draagt bij aan een normaal energiemetabolisme.
- Heeft een positief effect op de functies van het zenuwstelsel.

Levertijd: 1 werkdag

Wat is jodium?
Jodium is een van de essentiële sporenelementen die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Het maakt deel uit van het schildklierhormoon thyroxine en is daarom van cruciaal belang voor de werking van de stofwisseling. Alle menselijke orgaansystemen (vooral het zenuwstelsel) zijn afhankelijk van jodium. Jodium is ook belangrijk voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur (basaal metabolisme) en voor de deling en groei van cellen. Het speelt ook een rol bij het in stand houden van een normale huid (vermogen om te regenereren), draagt bij aan een normale cognitieve functie en speelt dus een belangrijke rol bij mentale beweging en activiteit. Het ondersteunt de normale groei bij kinderen. Een tekort aan jodium kan als struma (struma) merkbaar worden door een vergroting van de schildklier.



Jodium in ons eten
Goede voedselbronnen voor jodium zijn zeevis en zeewier. Het jodiumgehalte van voedsel is onderhevig aan grote regionale en seizoenschommelingen, aangezien het grotendeels afhankelijk is van het jodiumgehalte van de bodem en het zeewater.

Jodium als supplement
De formulering van het product Iodoral is gebaseerd op de Lugol's jodiumoplossing. Elke tablet bevat een mengsel van jodium (5 mg) en kaliumjodide (7,5 mg). Een verpakking bevat 90 tabletten.

Gebruik

- Dagelijks 1 tablet bij een maaltijd.
- Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
1 tablet bevat:
% RI*
Jodium (als kaliumjodide)
7.500 mcg
5.000%
Jodium
5.000 mcg
3.333%
*RI = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, ✝ RI niet gespecificeerd
Categorie: Jodium
Ingrediënt: Jodium, Kalium, Silicium, Stearinezuur
Vorm: Tablet
Vrij van: Ei, Gluten, Lactose, Mosterd, Noten, Schaaldieren, Sesam, Soja, Suiker, Vis, Weekdieren