Vitamine E-8 - 60 softgels
VITALS

Vitamine E-8 - 60 softgels

VITALS
VITV3372

€ 39,95

EEN UNIEK COMPLEX MET ALLE 8 TOCOFEROLEN EN TOCOTRIËNOLEN
  • bevat alle acht vormen van vitamine E
  • een uniek, compleet complex
  • met uitsluitend de superieure natuurlijke vormen (geen synthetische vitamine E)
  • met het SupraBio®-systeem dat zorgt voor een verhoogde biologische beschikbaarheid

Levertijd: 1 werkdag

Meer informatie over Vitamine E-8

Nu in doosje van landbouwafval en biobased plastic pot. Volledig recyclebaar

De Vitamine E-8 is verbeterd in samenstelling. Er wordt een andere tocotriënolen-olie gebruikt waardoor het gehalte aan kostbare tocotriënolen per softgel hoger is geworden (van 40 naar 50 mg). Ook bevat het product meer tocoferolen, waarbij de dosering van het belangrijke gammatocoferol maar liefst is verdubbeld (van 25 naar 55 mg).

Vitamine E-8 is uniek in zijn soort en bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit alle 8 vormen van vitamine E (tocoferolen en tocotriënolen). Een compleet, gebalanceerd vitamine E-complex van superieure kwaliteit. Voor dit product is gekozen voor grondstoffen die uitstekend opneembaar zijn en gegarandeerd voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van zuiverheid.

Tocoferolen en tocotriënolen
Vitamine E is een essentiële, vetoplosbare nutriënt die bestaat uit een familie van vier tocoferolen (alfa, beta, gamma, delta) en vier tocotriënolen (alfa, beta, gamma, delta). De tocotriënolen verschillen van de tocoferolen doordat de eerstgenoemde over onverzadigde zijketens met drie dubbele bindingen beschikken. Tocoferolen hebben verzadigde zijketens zonder dubbele bindingen. In voeding komt vitamine E voor in al deze acht vormen. In voedingssupplementen wordt echter doorgaans uitsluitend alfatocoferol gebruikt. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook de andere vormen van vitamine E (zoals gammatocoferol en tocotriënolen) een belangrijke rol spelen in het behoud van een goede gezondheid en een synergetische werking hebben met elkaar. Dit unieke vitamine E-complex is dan ook op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten ontwikkeld.

Natuurlijke versus synthetische vitamine E
Synthetische vormen van vitamine E (waaronder dl-alfatocoferol, of all-rac-alfatocoferol) worden ook weleens gebruikt in voedingssupplementen, maar deze zijn minder effectief dan de natuurlijke vormen. Het is dus van belang om een voedingssupplement te kiezen met uitsluitend natuurlijke vormen van vitamine E, te herkennen aan het voorvoegsel ‘d-‘ (zoals in d-alfatocoferol) of ‘RRR-‘ (zoals in RRR-alfatocoferol). Vitamine E-8 bevat uitsluitend natuurlijke vormen van vitamine E.

Werking
De belangrijkste functie van vitamine E in het lichaam is het helpen bij de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. Mensen staan tegenwoordig bloot aan veel ongewenste invloeden van buitenaf (zoals overmatige uv-straling uit zonlicht en milieuvervuiling). Het afweersysteem van de cellen heeft dus wel wat steun nodig. Vitamine E draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels door het wegvangen van vrije radicalen.

Toegestane gezondheidsclaim:

draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade

Gebruik:

1 softgel per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Een vitamine E-supplement wordt bij voorkeur in combinatie met een vitamine C-supplement gebruikt. Vitamine C regenereert reeds door het lichaam gebruikte vitamine E en brengt deze weer terug in de actieve vorm. Op deze manier ondersteunt het de werking van vitamine E.

Samenstelling per softgel:
 RI*
Vitamine E (150 ie**)100 mg-TE***833%
Uit gemengde tocoferolen:  
   d-alfatocoferol85 mg 
   d-bètatocoferol2 mg 
   d-gammatocoferol55 mg 
   d-deltatocoferol23 mg 
Uit gemengde tocotriënolen:
   d-alfatocotriënol17,5 mg 
   d-bètatocotriënol1 mg 
   d-gammatocotriënol21,5 mg 
   d-deltatocotriënol10 mg 

* RI = Referentie-inname
** ie = internationale eenheden. Bij vitamine E geldt: 1 ie = 0,67 mg-TE*** (oftewel 2/3).
*** TE = d-alfatocoferol equivalenten. Vitamine E moet uitgedrukt worden in d-αlfatocoferol equivalenten. 1 mg-TE komt overeen met 1 mg α-tocoferol of 2 mg β-tocoferol of 10 mg γ-tocoferol of 33 mg δ-tocoferol. 

Ingrediënten: 

Natuurlijke gemengde tocotriënolen, natuurlijke gemengde tocoferolen, rundergelatine (softgelcapsule), natuurlijk alfatocoferol, gezuiverd water, bevochtigingsmiddel (glycerol).


Categorie: Vitamine E
Ingrediënt: Delta tocoferol, Vitamine E
Kenmerk: Non-GMO
Vorm: Softgel
Vrij van: Conserveringsmiddelen, Gluten, Lactose, Soja, Synthetische kleurstoffen, Synthetische smaakstoffen