Fibraphar - 30 caps

Fibraphar is een afgewogen combinatie van goedaardige, maagzuur- en galzout resistente bacteriën, in combinatie met natuurlijke low-FODMAP voedingsvezels die goed worden verdragen.

Product specification

 • Artikelnummer PHYT4253-498
 • Ingrediënt Berberis vulgaris, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus Rhamnosus
 • Vorm Capsule
 • Land herkomst BE
 • Hoofdindicatie Spijsvertering
 • Indicatie Spijsvertering
 • Merk NUTRIPHYT
 • NUT-Nummer PL/AS 788/28
 • CNK-code 4253-498
 • Kenmerk Geschikt voor zwangere vrouwen, Veganistisch
 • Vrij van Gluten, Lactose, Soja
 • Allergenen (Bevat) Geen info
 • Categorie Probiotica
Hulp met keuze? Bel met: +32 15 24 30 10 of +31 467 078 104
€ 26,50

Levertijd: 1 werkdag

Productinformatie

Fibraphar is een afgewogen combinatie van goedaardige, maagzuur- en galzout resistente bacteriën, in combinatie met natuurlijke low-FODMAP voedingsvezels die goed worden verdragen. Daarnaast bevat Fibraphar een extract van Berberis vulgaris, wat de darmwerking bevordert.(1)

Dagdosering:

1 capsule per dag voor de maaltijd innemen.

Voorzorg(en)

Door de low-FODMAP certifiëring van de gebruikte voedingsvezels is Fibraphar ook geschikt voor mensen die deze fermenteerbare koolhydraten willen vermijden.

Gezien de Europese en Belgische wetgeving betreffende de correcte communicatie inzake voedingssupplementen mag enkel claimvrije informatie gegeven worden over een voedingssupplement (conform aan de claimwetgeving). Het statuut van een voedingssupplement is namelijk wettelijk beperkt tot het gezond helpen houden van een gezonde mens. Elke andere mogelijke toepassing van natuurlijke stoffen mag enkel gecommuniceerd worden vanuit strikt wetenschappelijk, niet-commerciële hoek. De informatie over dit Nutriphyt-product is dan ook gelimiteerd tot bovenstaande, zowel voor de consument als voor de medische professional.

Bacteriële mix in Fibraphar

Fibraphar bevat dezelfde kwalitatieve goedaardige darmbacteriën als Lactophar en dit in een plantaardige capsule. De capsule is tevens 100% Clean Label en garandeert een vrijzetting van de bacteriën rechtstreeks in de darm. Daarnaast zijn de stammen uiterst stabiel op kamertemperatuur en bij gebruik van Fibraphar neemt u dus gegarandeerd de levensvatbare bacteriën in gedurende de volledige houdbaarheidstermijn van het product.

Unieke voedingsvezel uit de guarplant, laag in FODMAP’s

Fibraphar is een nieuw synbioticum dat de kwalitatieve bacteriële mix van Lactophar combineert met een unieke voedingsvezel. Sunfiber® is namelijk de meest bestudeerde oplosbare voedingsvezel ter wereld en wordt gewonnen uit de guarplant, die groeit in het westen van India.

Zijn specifieke samenstelling, gebaseerd op galactomannan wordt verkregen door partiële hydrolyse van de guargom. Sunfiber® is hierdoor de eerste voedingsvezel die een ‘Low-FODMAP’ certifiëring heeft ontvangen van de Monash University en wordt bijgevolg goed wordt verdragen in vergelijking met sommige andere voedingsvezels. Daarnaast is deze vezel ook 100% natuurlijk (ISO 19657 gecertifieerd).

Berberis vulgaris als bron van berberine (1)

Naast de darmbacteriën en Sunfiber® voedingsvezels bevat Fibraphar ook een gestandaardiseerd extract van de zuurbes (Berberis vulgaris). De wortelstok van deze plant is een interessante bron van berberine en het is reeds lang gekend dat de Berberis vulgaris de darmwerking bevordert.

Wat bij antibioticagebruik?

Fibraphar is een ideaal product om goedaardige lactobacillen op te nemen en mag ook in combinatie met antibiotica gebruikt worden.

Clean Label

Vrij van synthetische kleur- en hulpstoffen. Met enkel natuurlijke hulpstoffen en in plantaardige capsules.
Kleurverschillen zijn normaal en doen geen afbreuk aan de werking.

Samenstelling

Actieve ingrediënten

Aanbevolen dosering: 1 capsule per dag

Sunfiber® voedingsvezels 360 mg
Berberis vulgaris (zuurbes) 77.3 mg
Lactobacillus acidophilus* 2.5 mld
Lactobacillus casei* 2.5 mld
Lactobacillus delbrueckii* 2.5 mld
Lactobacillus rhamnosus* 2.5 mld

*2.5 miljard levende bacteriën per stam

Niet-actieve ingrediënten

Clean label mix (rijstderivaten (Oryza sativa), antiklontermiddel: glyceriden). Capsule: Hypromellose.