Van laag naar hoog sorteren

Waarschuwing - Ethyleenoxide

27-12-2022 11:58

De Europese Commissie heeft beslist dat producten die een te hoog residugehalte ethyleenoxide bevatten, van de markt gehaald moeten worden en teruggeroepen moeten worden van bij de consument. Een aantal van onze leveranciers hebben ons gewaarschuwd dat sommige van hun producten de in de EU toegestane limieten overschrijden.

De verhoogde ethyleenoxide-waardes leveren geen direct gezondheidsgevaar op, maar bij langdurig dagelijkse consumptie kan de schadelijkheid niet worden uitgesloten.

Om welke producten gaat het?

* Nutrissentiel Zenergy 90 capsules – lotnummer: 3564D - THT: 30/04/2024

* Nutrissentiel Zenergy 180 capsules – lotnummer: 3564D - THT: 30/04/2024

Alleen de producten met deze lotnummers zijn betrokken.

Nutri4all vraagt haar klanten om deze producten niet te consumeren. U kan contact opnemen met Nutri4all via het email adres recall@nutri4all.com indien u de desbetreffende producten wenst te retourneren / ruilen.

Voor meer informatie omtrent de ethyleenoxide problematiek kan u terecht bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en/of bij de producenten.

https://www.nvwa.nl/

https://www.nutrissentiel.be/nl/

Geplaatst in Nieuws door Tom Bovyn

Naar aanleiding van analyse van één van de grondstoffen van Mucopure, bleek dat er een risico bestaat dat één grondstof van het LOT 21C01 mogelijk gecontamineerd is door een niet toegelaten GGO.  Labophar heeft in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) besloten om de het getroffen LOT vanuit het veiligheidsprincipe te laten vernietigen.

Deze preventieve maatregel is genomen vanuit het veiligheidsprincipe zodat we de absolute veiligheid van de patiënt kunnen garanderen. Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat er een direct gezondheidsrisico bestaat in geval van consumptie van het getroffen LOT van Mucopure.

Labophar benadrukt dat de getroffen grondstof oorspronkelijk niet afkomstig is van een GGO en dat er bijgevolg sprake is van een accidentele contaminatie tijdens het productieprocédé van de getroffen grondstof.

Labophar eist de strengste veiligheidsvoorschriften (HACCP – FSSC 22.000) voor de productie zodat wij de veiligheid van onze producten kunnen garanderen. Labophar heeft intern alles in het werk gesteld om dit risico voor alle nieuwe LOTEN van Mucopure tot het absolute minimum te herleiden.

Beschrijving van het product

  • Naam van het product: Mucopure
  • Merk : Natural Energy
  • CNK : 2833-515
  • Vervaldatum : 03/2024
  • Lotnummer(s) : 21C01

Nutri4all vraagt haar klanten om deze producten niet verder te consumeren.  Mucopure van het getroffen LOT kan u via het restafval laten verwijderen en vernietigen, u hoeft deze niet terug te sturen. 

Alleen de producten met dit lotnummer zijn betrokken. 

U kan contact opnemen met Nutri4all via het email adres recall@nutri4all.com indien u de desbetreffende producten wenst te ruilen. 

Voor meer informatie omtrent deze terugroeping kan u terecht bij de producent:

Labophar, +32 50 76 00 20 info@labophar.com

Geplaatst in Nieuws door Tom Bovyn
Wie regelmatig geplaagd wordt door koortsblaasjes zal het beamen: blootstelling aan de zon is een gekende trigger voor herpes opstoten. Meestal heb je prijs tijdens de eerste dagen van je vakantie. Je hebt lang binnen gezeten, je lichaam is de zonnestralen niet gewoon en dat, samen met het wegvallen van je dagelijkse portie stresshormonen (cortisol en adrenaline), zorgt ervoor dat je extra vatbaar bent voor een uitbraak van het herpes virus. Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Bas Goedeme
Vaak klagen mensen van zure oprispingen door een teveel aan maagzuur. Maar is dat wel zo?Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Bas Goedeme
Taurine is semi-essentieel, wat wil zeggen dat we het, als jong volwassenen en volwassenen, zelf aanmaken in ons lichaam (lever en hersenen), op basis van de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine. Echter voor baby’s en kleine kinderen is taurine een essentiële voedingsstof, omdat ze deze nog niet zelf aanmaken. Via borstvoeding krijgen baby’s wel taurine binnen. Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Bas Goedeme
Door de geschiedenis heen is zoethout bekend voor zijn medicinale eigenschappen. Heel specifiek won het aan populariteit voor het ondersteunen van de spijsvertering en vanaf 1950 ook voor de gunstige werking bij maagzweren. In het oude China kreeg zoethout de naam ‘de grote ontgifter’ of de ‘grote harmonisator’ (1,2). Recent zijn er vele studies verschenen die deze eigenschappen bevestigen. Wij zetten de belangrijkste bevindingen voor u graag op een rijtje. Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Bas Goedeme

Wat is het LAATSTE waar je op zit te wachten als je op reis gaat? Juist ja… reizigersdiarree!

Verschillende onderzoeken tonen het verband aan tussen maagzuur tekort en darmklachten veroorzaakt door bacteriële overgroei (1). 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Bas Goedeme

Gesaneerde producten

07-04-2017 09:28

Hierbij vindt u een lijst van producten die niet langer in het assortiment aanwezig zijn. We stellen u graag één of meerdere alternatieven voor.Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Bas Goedeme

Springfield Special

03-04-2017 15:54

Springfield Nutraceuticals is gespecialiseerd in voedingssupplementen met een onderbouwde, bewezen werking. Sinds 1998 introduceert Springfield regelmatig voedingssupplementen met unieke eigenschappen met een toegevoegde waarde. Bij Springfield volgt men de nieuwste ontwikkelingen met voedingsstoffen en wetenschap op de voet.

Lees meer
Geplaatst door Nieuwsbrief februari

Gezonde voeding op school

13-07-2016 07:02

Gezonde voeding op school

Lees meer
Geplaatst door Charles De Stoop
Van laag naar hoog sorteren